Zorgaanbod – Huisartsenpraktijk De Vries – Maarssen
Beethovenlaan 1 3603 CH Maarssen Tel:0346-561216 | Spoed: keuze 1 0346 575088
Header afbeelding

Zorgaanbod

U kunt bij ons terecht voor alle huisartsgeneeskundige zaken. Voor de kleine klachten, psychische klachten maar ook voor de chronische zorg. Wij hebben korte lijnen met het Antonius Ziekenhuis, Diaconessenhuis en het UMC voor overleg of verwijzing. Voor de chronische zorg zoals suikerziekte, hoge bloeddruk en COPD, maar ook voor de psychische klachten zijn er 2 praktijkondersteuners bij ons.

Assistentes

De assistentes zijn opgeleid voor diverse medische verrichtingen zoals bloeddrukmeten, oren uitspuiten, ECG’s maken, uitstrijkjes, aanstippen van wratten  etc. Ook kunt U op de praktijk laten bloedprikken, zodat U hiervoor niet naar een prikpunt  van Saltro of naar het ziekenhuis hoeft.

Praktijkondersteuning Somatiek

De praktijkondersteuner is een speciaal opgeleide medewerker binnen de huisartsenpraktijk. Zij heeft extra tijd, kennis en kunde om patiënten met suikerziekte, longziekten en verhoogde kans op het krijgen van hart- of vaatziekten te begeleiden. De handelingen van een praktijkondersteuner staan onder supervisie van de huisarts.

Patiënten met suikerziekte worden volgens een landelijk protocol gecontroleerd. Er is veel aandacht voor alledaagse vragen en zorgen. De praktijkondersteuner trekt ook extra tijd voor u uit. Mocht het nodig zijn, dan stelt zij patiënten ook in op insuline

Patiënten met longziekten kunnen ook bij de praktijkondersteuner terecht. Zij heeft een longfunctie-meter waarmee wij uw longfunctie kunnen meten Tevens kan ze u begeleiden met de vele soorten pufjes en inhalatie technieken. Mocht u roken en hebt u het voornemen om te stoppen met roken, meldt dit aan haar! Een stoppoging met begeleiding heeft veel meer kans van slagen.

Patiënten met een verhoogde kans op het krijgen van hart of vaat ziekten kunnen zich ook regelmatig bij de praktijkondersteuner laten checken. Dit om de kans op beroertes en hart- en vaatziekten te verkleinen.

Ondersteuning en behandeling door een praktijkondersteuner valt onder huisartsenzorg en valt buiten uw eigen risico van de zorgverzekeraar.

Praktijkondersteuner GGZ

De functie POH-GGZ heeft een specifieke plaats in de huisartsenpraktijk. De praktijkondersteuner GGZ kan u ondersteuning bieden bij uiteenlopende psychische klachten en psychiatrische aandoeningen . Uw huisarts kan u bij bovengenoemde klachten door verwijzen naar de POH-GGZ binnen onze praktijk.

Doorverwijzen naar hulpverleners buiten de huisartsenpraktijk is vaak alleen nodig in geval van ernstige, specifieke en/of psychiatrische problematiek.